Video en animatie

Video en animatie

Illustratie video en animaties

Animatie is een veelzijdig en flexibel middel om jouw boodschap uit te dragen. Mensen zijn steeds visueler ingesteld en informatie wordt tegenwoordig grotendeels via schermen tot ons genomen. Ook voor marketing communicatie biedt animatie daarom veel mogelijkheden. Video en animatie bieden je bij uitstek de kans om jouw verhaal te vertellen. Korte filmpjes en animaties helpen snel een goede indruk te krijgen van jouw propositie, de prospect krijgt er letterlijk beeld en geluid bij en kan de informatie snel tot zich nemen.
Animatie is ook uitstekend geschikt om een complex concept uit te leggen. Omdat jouw publiek er een beeld bij krijgt kan de boodschap makkelijker worden onthouden. Door de aard van animatie geeft deze toegang tot een breed publiek, van jong tot oud.
Met animatie kun je online concepten tot leven brengen die anders onmogelijk kunnen worden verbeeld met film of video. Wilt je een man op de maan zetten? Animeer het gewoon.
Een ander voordeel is dat mensen zich soms makkelijker kunnen verplaatsen in een geanimeerd karakter dan in een echt persoon. Er blijft ruimte over voor fantasie die mensen zelf invullen waardoor de boodschap makkelijker wordt geaccepteerd.

Stappen om tot een animatie te komen

  1. Schrijf een script. Het script vormt de basis van het animatieproces. In het whitepaper is uitgelegd hoe je een goed script schrijft.
  2. Bepaal de beeldtaal of visuele stijl. Je kunt hierbij andere animaties laten zien die aansluiten op jouw wensen, er kan eventueel een moodboard worden samengesteld of er kunnen schetsen worden gemaakt die een indruk geven van kleur, vorm en animatiestijl.
  3. Maak een storyboard. In deze stap wordt op basis van het script een document gemaakt dat dat de schermen van je animatie beschrijft. Per scherm wordt beschreven wat er gebeurd en wat de personages of de voice-over zal zeggen.
  4. Ontwikkelen van de componenten van de animatie. Personages, landschappen, gebouwen en dergelijke worden in vector getekend.
  5. Animeren. Er zijn meerdere tips voor een effectieve animatie maar de belangrijkste is wellicht de timing. Zorg ervoor dat het tempo van het stuk juist is. Te snel dan wordt de boodschap niet begrepen, te langzaam en de animatie zal het publiek niet boeien.
  6. Eventueel invoegen van videobeelden. De combinatie van animatie en film kan zorgen voor extra overtuiging. Als film en animatie worden gecombineerd is het belangrijk om de filmbeelden al beschikbaar te hebben als de animator begint.
  7. Voice-over en ondertiteling. Als laatste wordt de animatie “afgemonteerd”, daarbij kunnen film, voice-over en muziek worden toegevoegd. De animatie is nu klaar voor gebruik.

Eigen design- en animatiestudio

Phoundry beschikt over een eigen design- en animatiestudio en werkt samen met cameramensen voor het maken van video's op lokatie. Wij maken samen met u een script en organiseren het gehele proces. Desgewenst kunnen wij uw video of animatie voorzien van muziek, een voice-over of ondertiteling voor verschillende talen. Door onze aanpak blijven de kosten transparant en overzichtelijk.

Nederlands