SEO

Phoundry introduceert Blogcoaching

Continuiteit door blogcoaching

Blogcoaching vormt een belangrijk aandachtspunt van de moderne B2B-marketeer. Om gevonden te worden is relevante content nodig. Maar ook om bestaande contacten te onderhouden is het goed als jouw bedrijf regelmatig iets te melden heeft.

Voor een marketeer in het MKB zijn tijd en budget meestal beperkt. Naast het organiseren van beurzen, het verzorgen van de marketing-communicatie en het ondersteunen van de sales blijft er weinig tijd over. Tijd die ook besteed moet worden aan het onderhouden en implementeren van de marketingstrategie, het introduceren van nieuwe producten of diensten of het betreden van nieuwe markten. Het schrijven van artikelen voor op de website of het verzorgen van een blog schiet er dan wel eens bij in.

Phoundry introduceert Blogcoaching

Het idee achter Blogcoaching is dat er in de organisatie veel kennis en ervaring aanwezig is die relevant is voor (potentiële) klanten. In veel bedrijven ontstaat op den duur een vorm van “bedrijfsblindheid”. Veel zaken zoals kennis en ervaring zijn binnen een bedrijf zo vanzelfsprekend dat we er niet meer bij stil staan. Deze kennis en ervaring zit in de hoofden van de mensen die in het bedrijf werken. Wellicht heb je ervaren dat het lastig is om jouw collega’s ertoe te bewegen blogs of andere content te produceren. En dat is natuurlijk begrijpelijk. Niet alleen vinden veel mensen schrijven moeilijk, ze hebben vaak ook geen idee waarover ze moeten schrijven of ze maken zich zorgen over de waardering van de informatie door andere deskundigen. Ook de inzet van een externe tekstschrijver hebt kent beperkingen. Het is niet zo eenvoudig is om aantrekkelijke content te maken die tegelijk genoeg diepgang heeft om relevant te zijn.

Content marketing eenvoudig gemaakt

Blogcoaching lost dit probleem op. Het maakt gebruik van de kennis bij de in het bedrijf aanwezige mensen. Blogcoaching heeft als doel dat de medewerkers autoriteit op hun vakgebied claimen door relevante artikelen te plaatsen in de belangrijke kanalen. Daarmee neemt niet alleen het aanzien van de individuele medewerkers toe, de resultaten dragen ook direct bij aan de autoriteit en bekendheid van jouw bedrijf op het betreffende vakgebied.

Voor het optimaliseren van de zoekmachine marketing is een nieuws of blogpagina onmisbaar. Juist in blogs en nieuwsberichten kunt u inhoudelijk informatie aanbieden die relevant is voor uw audience en hoog wordt gewaardeerd door Google.

Blogcoaching helpt je bij de totstandkoming en implementatie van een effectieve contentstrategie. Het is dé oplossing voor het gestructureerd produceren van relevante en hoogwaardige content met het oog op het aangaan en onderhouden van zakelijke relaties die waarde toevoegen.

Nederlands