Mobiele applicaties

Essentieel communicatiemiddel

Een mobiele applicatie is in veel gevallen een belangrijk communicatiemiddel tussen een bedrijf en haar klanten. Denk bijvoorbeeld aan de app van een bank, een app om vliegreizen of hotels te boeken, de reisplanner van de spoorwegen, de app van een landelijke internetmakelaar of een bestelapp van de supermarkt of het woonwarenhuis. Het zijn allen voorbeelden waarin de app een cruciaal onderdeel is van de dienstverlening. Een goed ontwerp dat nauw aansluit op de verwachtingen van de klant/gebruiker en een foutloos functioneren van de app zijn voorwaarden om succesvol te zijn.

Altijd de meest optimale oplossing

Mobiele apps werden bij de lancering van de iPhone als hippe gadgets geïntroduceerd. Veel bedrijven wilden ook een “app” en de appstores staan intussen vol met nauwelijks gebruikte applicaties. De afgelopen jaren zijn de ontwikkelingen in webtechologie heel snel gegaan. Veel functionaliteiten waarvoor je in het verleden een mobiele applicatie moest maken kun je nu ook bouwen als een responsive websapp. In vergelijk met een mobiele app is een responsive webapp voordeliger om te maken en te onderhouden. Daarom zullen wij altijd eerst met je onderzoeken of je echt een mobiele app nodig hebt.

Phoundry ontwikkelt maatwerk mobiele applicaties die geschikt zijn voor IOS of Android. Daarbij staan het doel en de user-experience centraal. Een mobiele app of webapp is immers veel meer dan een gadget of een visitekaartje.

Nederlands