Hosting en beheer

Hosting en beheer

De website of applicatie is klaar, dan is de volgende stap dat deze online beschikbaar wordt gemaakt. Bij een website spreken we van webhosting, voor een applicatie heet dat applicatie hosting. In de praktijk is er niet zoveel verschil. Jouw software moet op het juiste moment voor de juiste doelgroep online beschikbaar zijn, veilig en betrouwbaar.

Wat is belangrijk voor webhosting?

De volgende aspecten zijn van belang:

  • Beschikbaarheid. Tegenwoordig moeten de meeste applicaties 24x7 beschikbaar zijn. Het internet kent immers geen werkuren en is bovendien dikwijls gericht op een internationaal publiek.
  • Veiligheid. Privacy gevoelige informatie of vertrouwelijke gegevens mogen niet in handen komen van onbevoegden en alle patches en updates moeten op tijd worden geïnstalleerd.
  • Betrouwbaarheid. De data die je verzamelt moet veilig worden opgeslagen en mag niet verloren gaan door technisch of menselijk falen.

Goede prijs-kwaliteitverhouding bij webhosting

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je niet meer kosten hoeft te maken dan nodig is. Wij zoeken naar een oplossing die past bij jouw business. Daarbij besteden wij in het bijzonder aandacht aan:

- Monitoring op applicatie niveau, het gaat uiteindelijk om een werkende applicatie.
- Een oplossing die rekening houdt met de eisen die jouw business stelt. Dat kan een cloud oplossing zijn, maar ook maatwerk oplossingen in datacenters behoren tot de mogelijkheden.
- Back én restore. Omdat je niets heeft aan een kostbare back-up voorziening die het laat afweten als hij nodig is, zorgen wij ervoor dat regelmatig restore tests worden uitgevoerd.
- Calamiteitenmanagement. Vrijwel alle gangbare hostingcontracten sluiten gevolgschade uit. Wij maken voor jouf inzichtelijk welke risico’s er zijn, zodat je zelf, aan de hand van ons advies, kunt besluiten welke risico’s moeten worden afgedekt.

Nederlands