Share with your friends


Submit
Gate28
februari 11, 2017

  112 Persgroep

  Voor de 112 PersGroep ontwikkelde Phoundry een technisch platform dat ze in de gelegenheid stelt om lokaal en regionaal actueel nieuws te kunnen brengen. Het systeem is zo ingericht dat het lokale websites eenvoudig door contentpartners kunnen worden onderhouden. Nog steeds worden er regelmatig nieuwe steden toegevoegd waarmee de sites geheel voldoen aan de verwachtingen die de 112 Persgroep bij de start had.

  Het doel van de 112 PersGroep is het brengen van lokaal (calamiteiten) nieuws en verslag doen van het werk van de hulpdiensten. Om het lokale karakter te behouden is per gemeente een site opgezet. Naast het 112 nieuws zijn ook de oefeningen en wedstrijden van de brandweer terug te vinden op de websites. Een deel van het nieuws wordt verzameld en geplaatst door enthousiaste partners met een grote passie voor lokaal nieuws en het werk van de hulpdiensten.
  Sinds de start van de 112 Persgroep in 2009 is internetbureau Phoundry de partner geweest voor het ontwikkelen en beheren van infrastructuur waarmee de lokale nieuwswebsites kunnen worden gemaakt. Daarbij faciliteert de website de verkoop van foto,- en filmmateriaal aan diverse andere media zoals kranten en nieuwssites. Ook particulieren kunnen foto's online nabestellen.
  Het uitgangspunt was het inrichten van een flexibele oplossing die het mogelijk maakt om tegen beperkte kosten functionaliteit beschikbaar te maken voor het plaatsen en onderhouden van content. Deze verwachting is voluit waargemaakt. Daardoor is 112 Persgroep al jaren klant van Phoundry en heeft zij onlangs de website geheel door ons laten vernieuwen.


  Toegepaste diensten


  Nederlands